Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Проф. Кирил Топалов - член на българо-македонската комисия по

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Проф. Кирил Топалов - член на българо-македонската комисия по
Коментари Харесай

Проф. Кирил Топалов: Не може моят дядо, който се е борил за освобождението на Македония във всички войни, да не е българин

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Проф. Кирил Топалов - член на българо-македонската комисия по въпросите на общата ни история с Македония, разяснява проблемите София-Скопие в утринния блок на БТВ:

" Страховете, че ще ни натисне някой отнякъде са неоснователни, тъй като съгласно мен много хора бъркат Европейски Съюз с Съюз на съветските социалистически републики, откъдето се споделяше кой какво да прави и по какъв начин да мисли. Европейски Съюз е друго нещо, той може да даде някаква рекомендация - всички желаеме Западните Балкани да се причислят, само че при избрани условия. Боксуваха 25-6 години връзките с Гърция и тази страна, Гърция не остъпи, а ние не даваме нашето Средновековие и времето до 44 година. До тогава този народ е с българско съзнание, по-късно към този момент признаваме еднаквост. Ако България има саамосъзнание няма да отстъпи. 

Надявам се идващите държавни управления да одобряват разделянето на тези страни като кандидатки. В края на краищата Албания признава българското малцинство. Тя е по-толерантна от Северна Македония. 

Ние не можем да предадем предишното на нашите предци със задна дата. Моят дядо, който се е борил за освобождението на Македония, не може в този момент да бъде наименуван македонец. Ние толерантно им признаваме всичко след 44-та година. Но дотогава е друго. "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР